Od livade do kuće :)
Gradim kuću
Malo reklama :)
Smarthome, Inc.
Blog
nedjelja, kolovoz 31, 2008
I konačno imamo gotove nacrte za kuću. Za sada možete vidjeti samo izgled izvana, ali čim mi arhitekt da dozvolu stavit ću i tlocrt katova. Sada uglavnom slijedi izrada kompletne dokumentacije (što nadam se neće dugo trajati, možda još par dana) i končano predaja papira u ured ili šta već za izdavanje rješenja o uvjetima gradnje.

Ako koga zanima, osim samog nacrta kuće za izdavanje rješenja treba još imati i poziciju građevine na čestici (na posebnoj podlozi koju je prethodno napravio geodet), poziciju septičke jame i bunara (s obzirom da kod nas još nije proveden vodovod i kanalizacija) koji opet moraju biti udaljeni (mislim 15 m) jedni od drugih i od istih takvih u susjednim dvorištima, pa onda HEPovu elektro-energetsku suglasnost i na kraju nacrt električnih instalacija u građevini.

Nadam se da će ured to sve u nekom razumnom roku riješiti (nekih mjesec do mjesec i pol), naravno uz uvjet da platimo sve potrebne naknade općini kad nam pošalju uplatnice .

U međuvremenu smo imali i razgovor s majstorima koji bi prije svega trebali urediti put kroz česticu kako bi, kad za to dođe vrijeme, kamioni mogli dovesti materijal. S obzirom da se radi o bivšoj oranici zemlja se mora kak spada utabati i navesti kamenja tak da se kamioni i ostala mehanizacija mogu onuda kretati bez mogućnosti zapinjanja u blatu/zemlji/nečem drugom.

I eto draga me upravo sjetila da pripomenem o našoj akciji dogovoranja međe sa susjedima. Dakle, ukupno četiri susjeda. Dva smo našli doma i bez problema se dogovorili i postavili kolce, kuda će (uskoro?) ići prava pravcata ograda. Ostala dva još nismo uhvatili, ali s jednim ne bi trebalo biti problema, s obzirom da se na tom djelu međa vrlo lako vidi, dok je ovaj zadnji potencijalan problem. Uglavnom, izvjestit ću vas i o tome kad rješimo taj dio.

Sada nam preostaje samo opet skupit strpljenje i čekat "papire" pa da možemo započet s konkretnim poslom.

P.S. Dok će ured rješavati naš zahtjev, arhitekt bi mi trebao dati i troškovnik s kojim ću onda početi obilaziti potencijalne majstore i raspitivati se o cijeni, uvjetima, rokovima... Jedva čekam...

I molim vas da ostavite koji komentar u svezi izgleda kuće, barem ovog dijela koji vam je sad dan na uvid.

gradimkucu @ 14:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Sponzori
Index.hr
Nema zapisa.